چرا زود عاشق میشم؟

چرا زود عاشق میشم؟ (بیماری زود عاشق و وابسته شدن: اموفیلیا)

زمان مطالعه: 3 دقیقه

یک یا دور بار ممکن است پیش بیاید که سریع و در یک نگاه عاشق شویم، اما اگر شما فردی هستید که مدام این اتفاق برای شما می‌افتد و زیاد پیش آمده، احتمالا شما دچار اِموفیلیا یا بیماری زود عاشق شدن هستید! زود عاشق شدن در یک نگاه، می‌تواند پیامدهای منفی زیادی روی زندگی شما داشته باشد چون شما آن فرد را هنوز نمی‌شناسید و با او معاشرت کافی را نداشتید اما از لحاظ احساسی سریعا جذب او شدید. حتی ممکن است فکر کنید که او عشق اول و آخر شما است. اموفیلیا یک اختلال روانی نیست اما می‌تواند باعث اختلالات روانی مثل افسردگی، اضطراب، رفتارهای مخرب و مشکلات دیگر شود. در این مقاله درباره نشانه‌ها، علل و راهکارها می‌پردازیم.

نشانه‌های اموفیلیا


  • عاشق شدن قبل از شناختن آن فرد و معاشرت کردن با او (در صورتی که عشق در اثر شناخت ایجاد می‌شود و نه در یک نگاه)
  • وقتی عاشق می‌شوید، سریع فکر می‌کنید که او اولین و آخرین عشق شما است.
  • اغلب دچار عشق یک طرفه می‌شوید.
  • نشانه‌ها و زنگ خطرهای رابطه را انکار می‌کنید و فکر می‌کنید که او برای رابطه و زندگی شما مناسب است. فقط خوبی‌های او را می‌بینید و نقاط ضعف مهم او را در نظر نمی‌گیرید.

علت زود عاشق شدن یا اموفیلیا


شما با خودتان، تنهایی‌تان و زندگی شخصی‌تان ارتباط عمیق و خوب ندارید و در اوقات تنهایی و زندگی شخصی، هورمون‌های عشق و لذت کمی در شما ترشح می‌شود. به همین دلیل شما به دنبال افرادی در بیرون از خودتان هستید تا در شما هورمون‌های شادی و لذت را ترشح کند تا بدن و روان‌تان به حال خوب برسد که البته این حال خوبی که توسط دیگران ایجاد می‌شود، موقتی است.

راه حل چیست؟


طرف مقابل را بررسی کنید

وقتی عاشق کسی می‌شوید، به جای تمرکز روی خوبی‌ها و چراغ سبزها، روی زنگ خطرها و نقاط ضعف او که می‌تواند در رابطه‌تان مشکلات زیادی ایجاد کند هم تمرکز کنید و یک لیست یا خوبی‌ها و چراغ سبزها و یک لیست از نقاط ضعف مهم و زنگ خطرها تهیه کنید و بررسی کنید که وقتی عشق و هیجان اولیه فروکش کرد، می‌توانید با فردی با این مشکلات، رابطه سالم داشته باشید یا خیر؟ به این سوال صادقانه پاسخ دهید.

روی شناختن او تمرکز کنید

او را بشناسید و با او معاشرت کافی داشته باشید و بعد از احساسات‌تان بها بدهید. عشق بدون شناخت، منجر به نابودی  می‌شود چون رابطه و زندگی شوخی نیست. باید منطقی و با شناخت پیش بروید و در کنارش احساسات‌تان را هم داشته باشید.

احساسات طرف مقابل را هم در نظر بگیرید

زوج درمانگر و سکس تراپیست

گاهی زود عاشق شدن می‌تواند باعث شود که فرد حالت‌های خودشیفتگی داشته باشد و فکر کند، همین که من عاشق او هستم کافی است و او هم حتما باید به من حس داشته باشد و علاقه‌مند شود. در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. عشق شما نمی‌تواند تضمین کند که طرف مقابل نیز عاشق شما بشود. پس اگر به او فرصت کافی را دادید، با او صحبت کردید و از علاقه‌تان گفتید اما می‌بینید که بین شما دو نفر، رابطه پایدار و سالم ایجاد نمی‌شود، بهتر از تصمیم جدی بگیرید و به خود بیشتر از این آسیب نزنید. در این زمینه می‌توانید از روانشناس کمک بگیرید چون اگر شدت طرحواره‌ها و احساسی بودن در شما زیاد باشد، طبیعی است که نتوانید به تنهایی از این احساس عبور کنید و در این شرایط، کمک یک متخصص ضروری است.

سخن پایانی

عشق واقعی یعنی یک رابطه و احساس دو طرفه که بر پایه تعهد، اعتماد، صمیمیت، شهوت، هدف جدی در رابطه و صداقت است. عشق یعنی این و در اثر شناخت و کم کم ایجاد می‌شود. احساسی که در یک نگاه و ناگهانی ایجاد می‌شود، شیفتگی و حس جذابیت است. حواس تان باشد که به دلیل یک احساس، سلامت روان و زندگی شخصی‌تان را به خطر نیندازید چون اول باید با خودتان رابطه خوبی داشته باشید تا بتوانید این عشق را به دیگران هم بدهید و از آنها دریافت کنید.