کتاب دروغهایی که به خودمان میگوییم (چگونه خودمان را بپذیریم و زندگی بهتری بسازیم)
از کودکی به همه ما یاد دادهاند که نباید به دیگران دروغ بگوییم اما هیچکس درباره اینکه ما نباید به خودمان هم دروغ بگوییم با ما صحبت نکرده است. به جز حالا که جان فردریکسون قصد دارد تا در کتاب دروغهایی که به خودمان میگوییم (The Lies We Tell Ourselves: How to Face the Truth) به ما بیاموزد که چگونه با رها کردن دروغهایمان و رویارویی با واقعیت، زندگی بهتری برای خودمان بسازیم.
جان فردریکسون با ارجاع دادن مداوم ما به چالشهای یکسانی که با آن در زندگی مواجه هستیم، به ما نشان میدهد که چگونه با مسائلی مانند تنهایی و انزوا، مرگ و ترس از رها شدن توسط افراد موردعلاقهمان که ریشه در ذات انسانی ما دارند مواجه شویم و از آنها فرار نکنیم. او ما را متوجه این مسأله میکند که ما باید بپذیریم که رویای داشتن دنیایی بدون درد، بیماری، از دست رفتن و مرگ، تنها یک توهم سادهلوحانه است و پذیرش هر چه بهتر و سریعتر این موضوع به خود ما کمک میکند تا حقیقتهای دنیا را با وجود محدودیتهایش بپذیریم. کتاب دروغهایی که ما به خودمان میگوییم، نوشته جان فردریکسون نشان میدهد که چگونه چیزهایی که از روبهرو شدن با آن پرهیز میکردیم، تنها راه نجات ما است. ما به وسیله افکار و روشهایی که دفاع نامیده میشوند، دائماً در تلاش هستیم تا به خودمان دروغ بگوییم و از مواجه شدن با حقایق زندگی خود اجتناب کنیم. این دروغها شاید در ابتدا مفید به نظر برسند، اما به مرور زمان موجب رنج و افسردگی ما میشوند.
کتاب دروغهایی که به خود میگوییم، مناسب چه کسانی است؟
روانکاوان و علاقهمندان به روانکاوی میتوانند از مطالعه این کتاب جذاب و خواندنی استفاده بسیاری ببرند. مطالعه ابعاد و زوایای پنهان شخصیت انسانی و پیچیدگیهای روانی آن، میتواند یکی از نقاط جالب توجه این کتاب باشد.
در بخشی از کتاب دروغهایی که به خود میگوییم، میخوانیم:
زورگویان تهدید میکنند، پدران بدرفتار کتک میزنند و افراد متعصب، مرتکب قتل میشوند؛ اما هرگز نمیتوانند واقعیت را ریشهکن کنند. این مرد بهگونهای بزرگ شده بود که با خود و عزیزانش، بدرفتاری میکرد و میترسید دیگران با او بدرفتاری کنند. در بزرگسالی به یک آزارگر تبدیل شد که خودش هم مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود و دردی را که در کودکی متحمل شده بود، تداوم بخشید.
هر چقدر هم خودش و من را نفی میکرد، زندگی درونیاش همیشه وجود داشت؛ حتی اگر در سایۀ انکارش پنهان شده بود. اضطرابی که همیشه همراهش بود، به زندگی درونیاش اشاره داشت که همواره منتظر توجه او بود. در این حالت، هیچکس برای درمان پیشقدم نمیشود؛ بلکه اضطرابها و علائم ما است که به امید یافتن آغوشی التیامبخش، ما را به سمت درمان سوق میدهد.
ما میخواهیم از شر زندگی درونی که ما را به سمت درمان سوق میدهد، خلاص شویم. با این حال، وظیفۀ ما این است که چیزی را که هستیم، بپذیریم و تحمل کنیم. به عنوان یک انسان، من تو هستم و تو من هستی. ما یکدیگر را به عنوان افرادی که دچار لغزش میشوند، انکار و فرافکنی میکنند، در آغوش میگیریم. اگر با پذیرش آنچه در خودمان نفی میکنیم و به دیگران نسبت میدهیم، نجات پیدا کنیم، چه؟ وقتی این مرد دید من قصد بدرفتاری با او را ندارم، متوجه شد خودش و دیگران را مورد آزار قرار داده است؛ در نتیجه، به خاطر این خسران، دچار اندوه شد و با خشمی که نسبت به پدرش احساس میکرد، مواجه گردید. او با پذیرفتن زندگی درونی خود، جلوی سوءاستفاده را گرفت و جرات کرد یک بار دیگر عاشق شود.
فهرست کتاب
در ستایش کتاب دروغهایی که به خودمان میگوییم
پیشگفتار
مقدمۀ مترجم
مقدمه
فصل اول: یک جای کار میلنگد
فصل دوم: چگونه از حقیقت زندگی اجتناب میکنیم؟
فصل سوم: امتناع از پذیرش
فصل چهارم: قبل از آنکه مرگتان فرا برسد، بمیرید
فصل پنجم: روزنهای برای ورود حقیقت
فصل ششم: پذیرش
کلام آخر
دربارۀ نویسنده
مشخصات کتاب و نحوه ارسال
نویسنده: جان فردریکسون
مترجم: هادی ثقفی دوست
قطع: رقعی
نوع جلد: شومیز
انتشارات: آزرمیدخت
انتشارات کتاب الکترونیکی: یوشیتا
انتشارات کتاب الکترونیکی: صدیقه اوشنی
تعداد صفحات: 160
نحوه ارسال: از طریق شرکت پست
قیمت: 168 هزار تومان
برای سفارش این کتاب، به واتساپ، تلگرام یا ایتای شماره زیر پیام دهید یا پیامک بفرستید (تماس پاسخ داده نمیشه!!): 09361835098
قیمت کتاب الکترونیکی (فایل PDF): 70 هزار تومان